Obľúbené články
Komentáre

Všetko o svadobných závojoch

Všetko o svadobných závojoch

Vlastný závoj ako nádherná spomienka i dedičstvo

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 15, 2014.

Aj Vás pri pozeraní filmov, ako nevesty jednej rodiny dedia z generácie na generáciu nejaký svadobný doplnok? Podľa mňa je to nádherná a veľmi romantická tradícia. V dnešnej rýchlej dobe, keď mnohé nevesty len požičiavajú a požičiavajú a možno i preberajú energiu neviest, čo mali ten či onen doplnok alebo šaty pred nimi mnohým z Vás možno ani nenapadne, že môže jednoducho tiež zanechať odkaz a svojej dcére či neveste zanechať prekrásne symbolické dedičstvo. Kedysi nevesty po svojej matke dedili svadobné šaty, avšak módne trendy v šatoch sa stále menia a kam by sme sa dostali, keby sa n..

Viac...

Ako vyberať svadobný závoj

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 15, 2014.

Svadobný závoj je čarovný svadobný doplnok, ktorý akoby zo ženy v svadobných šatách urobí nevestu. Svadobný závoj je po svadobných šatách jedným z najdôležitejších aspektov determinujúcich celkový vzhľad nevesty. Pôvodne nevesty nosili svadobné závoje, aby ich ochránili pred zlými duchmi, dnes však závoj plní funkciu nádhernej ozdoby nevesty, ktorý jej dodáva neopakovateľný nádych vznešenosti. Dnešná nevesta si môže vybrať typ závoja, aký si len zapraje, avšak je dôležité pochopiť, že svadobný závoj je módny doplnok a je len časťou z celkového vzhľadu nevesty. Je preto potrebné zvážiť, ak..

Viac...

Riasenie svadobného závoja

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 16, 2014.

Svadobné závoje je možné riasiť na hrebienku viacerými spôsobmi. Riasenie svadobného závoja významne ovpyvňuje jeho celkový vzhľad a objem. Rozlišujeme tri základné druhy nariasenie svadobného závoja na hrebienku, a síce riasenie po celej šírke svadobného závoja, riasanie len jeho určitej časti, tzv. riasenie napoly, alebo svadobné závoje bez riasenia. Poďme sa na to pozrieť bližšie. Riasenie svadobného závoja po celej šírke Riasenie závoja po celej jeho šírke je najbežnejšie a nevestami snáď najčastejšie vyhľadávané. Je jasnou voľbou všade tam, kde je snaha dosiahnuť čo najväčší objem záv..

Viac...

Zakončenie svadobného závoja

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 14, 2014.

Svadobné závoje môžu byť lemované i bez lemu. Je iba na Vás, či chcete byť elegantná, jemná, či romantická nevesta. Závoj môžete mať lemovaný krajkou, saténovou stuhou, perličkami, kamienkami a podobne. Svadobný závoj bez lemu Stále viac obľúbenými sú jednoduché svadobné závoje bez zakončenia. Určite nemusíte mať strach, že by sa svadobný závoj páral alebo podobne.  Svadobný závoj s krajkou Druhým v poradí je krajkový lem. Ide o tzv. španielske svadobné závoje, keď je svadobný závoj lemovaný svadobnou krajkou po celom jeho obvode..

Viac...

Dĺžka svadobného závoja

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 15, 2014.

Každý svadobný závoj môže byť vyrobený presne v dĺžke, akú si zvolíte. Svadobné závoje zväčša mávajú dĺžku po plecia, pod plecia, do pol chrbta, po zadok, po končeky prstov, po kolená, po zem, s mini vlečkou cca 0,5 m, s dlhou vlečkou od 1m a viac. Každá sme však inak vysoká či nízka, čo je pre jednu po zadok môže byť pre inú do pol chrbta, preto je dôležité vedieť si správiť zvoliť dĺžku závoja presne pre Vás na mieru. Ako postupovať pri zvolení vhodnej dĺžky svadobného závoja pre Vás? Uvedomťe si, že umiestnenie závoja v účese môže spôsobiť rozdiel aj 10 cm!!! Nehovoriac o to, že ..

Viac...

Farba svadobného závoja

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 16, 2014.

Svadobný závoj musí ladiť k svadobným šatám i farebne. Ponúkame Vám vyhotovenie svadobného závoja v dvoch základných a najčastejších farbách, a síce v bielej (snehobiela) a ivory (smotanová/krémová). Ak sa neviete rozhodnúť medzi dvoma odtieňmi závoja, radšej sa rozhodnite vždy pre ten svetlejší.  Biela farba Ivory farba Biela farbaIvory farbaAk máte svadobné šaty čisto bielej farby, niet pochýb, že potrebujete taktiež biely svadobný závoj. Avšak akonáhle sú svadobné šaty už smotanové, nie vždy je možné trafiť presný odtieň. Každý výrobca l..

Viac...

Strihy svadobných závojov

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 16, 2014.

Najčastejšie rozlišujeme 2 základné a najobľúbenejšie strihy svadobných závojov, a síce štandardný oválny a hranatý. Ide o tvar, do akého je svadobný závoj zakončený. Štandardný oválny tvar zakončenia svadobného závoja Najobľúbenejší typ zakončenia svadobného závoja, aké je nevestami žiadané je klasické oblé zakončenie. Hranatý tvar zakončenia svadobného závoja Hranaté zakončenie ukáže pekne v kombinácii s krajkou, kde je krajka umiestnená iba na spodnej strane závoja, viď obrázok. Štandardný oválny svadobný závoj Hranatý svadobný závoj ..

Viac...

Starostlivosť o svadobné závoje

Od Mária v Všetko o svadobných závojoch Aug 16, 2014.

Všetky nami zaslané svadobné závoje sú nové, a teda tým pádom samozrejme i čisté. Napriek tomu je však veľmi dôležité, aby ste vedeli, ako sa správne o svadobný závoj starať. Najpravdepodobnejšie Vám príde svadobný závoj pokrčený. V niektorých prípadoch stačí svadobný závoj vyrovnať a zavesiť napríklad na vešiak a on sa vyrovná úplne sám, no v niektorých prípadoch závoju treba dopomôcť starostlivým prežehlením. Svadobné závoje sú vyrábané z jemného svadobného anglického tylu alebo jemnej francúzskej krajky. Niektoré svadobné závoje majú rôzne ozdoby, ktoré sú taktiež náchylné na poškoden..

Viac...

Email

  • info@marieedesign.sk

Sledujte nás

 

Facebook

© Mariee design, s.r.o.

Pomoc s webom Tvorbastranky.sk